Täna õhtul esineb juubelihõngulises Von Krahli baaris Tanel Padar Blues Band

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar
Tanel Padar Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna, 11. oktoobril algusega kell 22:00 esineb Tallinna vanima järjepideva elavmuusika- ja DJ-klubi Von Krahli baari laval Tanel Padar Blues Band. Esitusele tuleb nii bluusiklassikat kui originaalloomingut. Kontsert on pühendatud eelmisel nädalal meie seast ootamatult lahkunud bluusi ja rockabilly imelapsele Nick Curranile.

Paljud ei tea, et Tanel Padar on üks väheseid Eesti lauljaid, kes suudab väljutada ehedat hingekriipivat deltabluesi, mis kõnetab ka kõige südametumaid põlgureid ja võib asjassepühendamatumais kergitada küsimuse, kas tegu on tõesti meie esirokkariga või hoopis tema Mississippi kallastelt külla sattunud teisikuga.

Tanel Padar Blues Band on uus muusikaline kooslus, mida vaid vähestel on õnnestunud näha

Viimne võimalus grupile veel selle aastanumbri sees pilk ja kõrv peale panna avaneb just täna õhtul Tallinnas Von Krahli baaris üritustesarja Augustibluus esitleb raames toimuval kontserdil, kus koos Padariga astuvad lavale tuntud muusikud-bluusispetsid Ülo Krigul, Argo Toomel, Raul Ukareda ja Ivo Varts.

Üheskoos kaevatakse bluusi kullafondidest välja näiteks Jimmy Reedi ning B.B. Kingi loomepärandi kõrgelt kalibreeritud palasid ning garneeritakse klassikat juurtetruu originaalloominguga.

Kontsert on pühendatud eelmisel nädalal meie seast ootamatult lahkunud bluusi, rockabilly ja punk'n'rolli imelapsele Nick Curranile.

Suurtel lavadel karastunud Tanel Padar ootab etteastet vanas heas Krahlis meeldiva elevusega:

Tanel: Krahl on minu esimene koduklubi. Kui Tallinnasse kolisin, käisin seal pea iga päev. Von Krahl on ainus klubi, kus olen kõikide oma bändidega mänginud ja kõik kontserdid on alati olnud suurepärased.

Pole kahtlust, et nii saab olema ka täna. Krahlil on mingi eriline aura. Et miks ma bluusi laulan? Selle peale ütlen, et bluusist ei räägita, seda tehakse.

Oktoobri lõpsus ja novembri alguses suurte pidustustega 20nda tegutsemisaasta täitumist tähistava Rataskaevu tänava kultuuritempli Von Krahli olulisust kohalikul peomaastikul on raske alahinnata.

Just siin on alustanud ja siia tagasi jõudnud mitmed legendaarsed peosarjad. See maja on kahe dekaadi vältel oinud sünnipaigaks ja residentklubiks pea kõigile peavoolust julgelt vasakule astuvaile muusika-skenedele, ent samas näitab just sellel laval esinemine, et bänd on ületanud teatud künnise.

Uksed tänasele Tanel Padar Blues Bandi kontserdile Von Krahli baaris avatakse kell 22:00. Pilet üritusele maksab 5 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles